Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

Felhívjuk a lakosság és gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy 2018. január 1-jétől bevezetésre került az elektronikus ügyintézés a Magyar Államkincstár által működtetett Önkormányzati Hivatali Portál keretében. A lakosság számára továbbra is csak válaszható az elektronikus ügyintézés, mert papír alapon, postai feladással vagy személyesen továbbra is kezdeményezhetik ügyeik elintézését. A gazdálkodó szervezetek  és az egyéni vállalkozók számára jogszabály írja elő, hogy kizárólag elektronikusan (Cégkapun keresztül) intézhetik hivatalos ügyeiket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az azonosítás törvényi kötelezettsége miatt az elektronikus ügyintézés csak Ügyfélkapun, vagy Cégkapun keresztül történhet, ezért az e-mailen érkezett ügykezdeményezéseket az Önkormányzat/  Polgármesteri Hivatal vissza fogja utasítani.

Az Önkormányzati Hivatali Portál

Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne.

A Portál természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít az elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

Meghatározott ügyeiket a https://nagyvenyim.asp.lgov.hu felületen keresztül is intézhetik elektronikusan, ha a címlapon az alábbi  szövegdobozra kattintanak.

 

Elektronikus ügyintézés

Igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások

Az Önkormányzati Hivatali Portálon jelenleg három szolgáltatás érhető el Ügyfélkapus regisztráció és Ügyfélkapus azonosítást követően:

 1. ügyindítás,
 2. adóegyenleg lekérdezés és
 3. ügykövetés.

(Regisztráció hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.)

Az ügyfeleknek ki kell választani, hogy Nagyvenyim településen szeretnének ügyet intézni, ezután vehetik igénybe a portál kínálta ügyintézési lehetőségeket.

 1. Ügyindítás
  Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére.  
   
  Amennyiben a portálon rendelkezésre álló nyomtatványok között nem található olyan űrlap, amely a kívánt ügyintézéshez szükséges, úgy egy másik elektronikus felülettel, az E-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen kérelem és hozzá csatolt pdf formátumú űrlap, nyomtatvány elektronikusan elindítható.
  Az E-Papír szolgáltatás igénybevétele is Ügyfélkapus regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött szolgáltatás. Az E-Papír szolgáltatás érhető el. (https://epapir.gov.hu/)
 2. Adóegyenleg lekérdezés
  Az ügyfél lekérheti adott településhez tartozó helyi adó egyenlegét. Az egyenleg lekérdezéséhez a felhasználónak az azonosítás után meg kell adnia az adóazonosító jelét, vagy adószámát is. Azonosítás után a felhasználó lekérdezheti az adott önkormányzati adóhatóságnál fennálló személyes adóegyenlegét, vagy képviseleti joggal felruházott személyként azon (természetes vagy jogi) személyek egyenlegét, amelyekkel kapcsolatban az önkormányzatnál jogosult eljárni.
 3. Ügykövetés
  A bejelentkezett felhasználók lekérdezhetik az általuk az Önkormányzati Hivatali Portál felületén elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyek státuszát is. Az alkalmazás lehetőséget biztosít az ügyfelek számára az ügyintézési folyamat interneten keresztüli nyomon követésére.
  Regisztráció, a szolgáltatás igénybevétele
  Az Önkormányzati Hivatalos Portál bárki számára elérhető. Az első belépéskor létrejön az ügyfél személyes fiókja, amelyben személyre szabott beállítások és adatok adhatók meg. Ezek később módosíthatóak. Amennyiben nem kívánja tovább használni a szolgáltatást, - adatainak biztonsága védelmében - ne a böngészőablakot zárja be, hanem mindig kattintson a Kijelentkezés gombra.
  Böngészőprogram, internet hozzáférés
  Az oldal megtekintéséhez böngészőprogram (Explorer, Chrome, Firefox, Safari, Edge, stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli.
  Ügyfélkapu létrehozása
  Két módszer lehetséges:
 • otthonról, e-személyivel (https://eszemelyi.hu/)
 • Dunaújváros Járási Hivatal Kormányablak Osztályánál: Dunaújváros, Október 23. tér 1.
  Ügyfélfogadási idő:
  • Hétfő: 7.00 – 17.00
  • Kedd: 8.00 – 17.00
  • Szerda: 8.00 – 17.00
  • Csütörtök: 8.00 – 18.00
  • Péntek: 8.00 – 16.00
    
   Az elektronikus ügyintézés szabályait a 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és bizalmi szoláltatások általános szabályairól szóló jogszabály tartalmazza.
   Az Önkormányzati Hivatali Portál  rendszert a Magyar Államkincstár működteti (1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu) A működtető ASP Központ elérhetősége – Telefon: +36-1-327-5840; E-mail: asp@allamkincstar.gov.hu. Problémájukkal forduljanak hozzájuk bizalommal!